BHV-trainingen

 

Veiligheid is voor iedereen een belangrijk goed. Voor medewerkers die in hun organisatie verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van veiligheid voor hun collega’s en bezoekers is dit een must. Een team van BHV-ers wordt regelmatig bijgeschoold om kennis en vaardigheden op peil te houden. BHV-trainingen worden doorgaans door Lotus-slachtoffers ondersteund om een realistische situatie te kunnen ensceneren en oefenen.

Indien u ervoor kiest om uw training echt realistisch te kunnen oefenen, dan bent u bij mij aan het juiste adres. Mijn fysieke handicap vormt de basis van het realistisch ingezet worden bij de trainingen; ik speel geen ‘rol’ als gehandicapt slachtoffer, maar vertolk de situatie zoals u en uw collega’s die in de praktijk ook zullen tegenkomen. Praktijkgericht trainen vormt met dit concept niet slechts een optie, maar dient als uitgangspunt.

Mijn ruime ervaring in het geven van deze trainingen en uit de feedback van cursisten blijkt dat juist het praktijkgericht kunnen oefenen met een slachtoffer – dat echt een beperking heeft – precies die factor is waardoor de training extra leermomenten en diepgang biedt voor de BHV-er. Temeer daar er altijd ter plaatse vragen en dilemma’s ad-hoc beantwoord kunnen worden. Of er wordt extra ruimte, aandacht en tijd aan besteed tijdens de evaluatie van een training. Een gewone BHV-training; maar dan met iets extra’s.   Veel aspecten die specifiek voor BHV-trainingen gelden, komen ook bij andere hulpdiensten veelvuldig voor: brandweer-, politie-, ambulancepersoneel en EHBO’ers komen bijna altijd in situaties waarbij snel en adequaat handelen geboden is.

In de praktijk blijkt dat communicatie in situaties waarbij weinig tijd is voor overleg, nagenoeg nihil plaatsvindt; en zeker met een slachtoffer neemt men hier niet altijd de tijd voor. Op basis van mijn praktijkervaring in veel trainingen die ik aan deze beroepsgroepen gegeven heb, blijkt vaak dat deze aspecten een extra belemmering vormen als men met een slachtoffer met een beperking te maken krijgt. Mijn trainingen maken heel concreet, effectief en snel duidelijk hoe belangrijk communicatie blijkt te zijn om de juiste hulp effectief toe te kunnen passen. U leert dat, wat en hoe er aan extra deskundigheid gewonnen kan worden waardoor uw professionele inzet een volgende keer nog effectiever zal verlopen. Hierbij geldt mijn motto: “Iedere seconde telt…”; maar nu niet enkel in het voordeel van het slachtoffer maar vooral in het voordeel van de hulpverlener.

Dacier Disability Consulting

website: https://dadico.nl

IBAN: NL50 RBRB 093 97 51 623

BTW: NL156 528 769 B01

 

CONTACT